Лак за паркет и дърво
Ние ще ви предложим голямо разнообразие от шкурки, лакове за паркет, лакове за мебелната индустрия, масла, лепила и консумативи за паркет, тониране (оцветяване) на интериорни и екстериорни бои на атрактивни цени. Масивен паркет на склад - София, ламинат, первази, шкурки, бои .

02/95 33 777

 

 


Продукти

----------------------

Лак за паркет и мебели
Еко

-------
Лак за паркет и мебели Полиуретанова основа
/1 и 2К./

-------
Цветни лакове и байцове
-------
Тониране Бои
-------
Масла - Еко
-------
Лепила
-------
Силикони
-------
Смоли за фугиране
-------
Масивен паркет
-------
Первази
------
Ламиниран паркет
-------
Трислоен паркет
-------
Преходни лайсни
------
Шкурки
-------
Гранитогрес
-------
Други

Доставки на шкурки, лак, паркет

Стандарт Паркет извършва доставки в цялата страна с куриери или собствен транспорт. Извършваме доставки на: шкурки, лакове, лепила, смоли и на цялата си продуктова гама.
Предлагаме и експресна доставка за гр. София
на Цена - 10 лв.

За заявки и повече информация
Тел. 02 95 33 777Шкурка
---

Шкурката е абразив, тя служи за циклене, шлайфане, полиране, заглаждане.
Шкурките се квалифицират според различни показатели.
I - Според едрината на абразивните частици - Колкото е по-малък номерът на шкурката, толкова по-груба е тя.
II - Според начинът за захващане на шкурката към инструмента или машината - Захващане чрез залепване - шкурка с велкро, Захващане на един или няколко вала - безконечна шкурка, Захващане за вал чрез притискане, пристягане - шкурка на руло.
III - Според материала от, който са изработени абразивните частици - Силициев карбит, Алуминиев оксид , Цирконии.
Според материала от, който е изработена основата на шкурката - Основа от плат, Основа от хартия, Водоустойчива основа

Лак за паркет и мебели
---

Има много видове и марки финишни покрития за паркет и дюшеме. Най-общо финишните покрития за паркет и дюшеме се определят от:
I - Състав на продукта: уретанови лакове, полиуретанови лакове, водоразтворими лакове (водни лакове) , масла
II - Степен на блясък: гланц, сатен, мат (при различните производители горните определения отговарят на различен процент блясък)
III - Предназначение: За вътрешна или външна употреба, за различно натоварване, за паркет или мебели
IV - Производител

Масивен паркет
---

На практика паркетът е вечна подова настилка с възможност за многократно рециклиране и въстановяване. Той е изключително добър изолатор и лесен за поддръжка.
Масивният паркет се изработва от различни дървесини. Най-популярни у нас, дървесини за изработка на паркет са: Дъб, Бук, Череша, Ясен, Орех, Акация.

Многослоен паркет
---

Многослойният паркет се изработва от няколко слоя дървесина. Повърхностния пласт е с дебелина от 2,5 до 5,00мм и е изработен от масивна ценна дървесина. Това може да са както български, така и различни видове "екзотични" дървесини. Другите пластове обикновено са от иглолистна дървесина разположени напречно на горният слой.

Ламинирана подова настилка
---

Ламинираната подова настилка (ламинат) се изработва от слепени и пресовани дървесни частици с ламиниран повърхностен слой. Ламината има голямо разнообразие от цветове и десени. Видът на ламината се определя от дебелината на ламелите, връзката между тях, неговата шарка и устойчивостта му на изтриване.

 

Фугиране на паркет
---

Фугирането е процес, при който се запълват фугите между паркетините със специална смола, примесена със стърготини от същият паркет. Фугирането на пръв поглед е една не толква значима операция, но смело можем да ви уверим, че разликата между фугиран и не фугиран паркет е значителна. Фугирането се извършва след циклене на паркета и преди финното шлайфане. За да се получи добър резултат е нужно паркета, който ще се фугира да не мърда и скърца.

Стандарти за качество на паркет
---

Паркетите се определят по качество. У нас приетите стандарти са:
Екстра качество - Равномерно оцветена, радиална и тангенциална структора на дървесината без беловина и чепове.
Първо качество - Равномерно оцветена радиална и тангенциална структора на дървесината. Допускат се очички (малки чепчета) с диаметър до 1-1,5 мм.
Второ качество - Радиална и тангенциална структора на дървесината, с оцветявания, беловина до 25%, и сраснали чепове до 6-7мм.
Трето качество - Радиална и тангенциална структора на дървесината с контрастни оцветявания, беловина до 100%, чепове 5-10мм. и минимални пукнатини.

Редене на паркет
---

Желателно е след закупуване на паркета той да престои 10-14 дена в помещението, в което ще бъде положен. Основата, върху която се поставя е нужно да е достатъчно твърда, равна и да няма пукнатини. Също така е недопустимо да надвишава 5% влажност. Преди реденето на паркета помещението трябва да се провери за евентуали течове от дограми, радиатори и др След правилен монтаж паркетът има безупречно поведение. Негативно влияние може да окаже влагата и резки температурни промени..

 

Циклене на паркет
---

Цикленето е изключително важен процес от който до голяма степен зависи как ще изглежда паркетът след последващото лакиране или омасляване. Паркетът се цикли със специални обезпрашени валови машини, като се започва от едра шкурка към ситнозърнестта. За финно шлайфане и полиране се използват дискови машини.

 

Боя (Латекс)
---

Качеството на боята за стени и тавани (латекс) се определя от нейната устойчивост на мокро миене. Измерване устойчивоста на боята става, чрез специални стендове и се групира в пет класа.
Най-високият клас е I - При него максималното отнемане при 200 цикъла на мокро миене е 5 микрона.
Най-ниският клас е V - При него отнемането при 200 цикъла на мокро миене е над 350 микрона.

Промоции
----------------------

-1-

Разпродажба на

Масивен паркет от Дъб
тип дюшеме с размер
20/70/400-800 - II кач (специал) .
Стара цена -
64,00 лв. на кв/м
Нова Цена -
59,90 лв. на кв/м
Промоциата е валидна до изчерпване на количествата

-2-

Масивен паркет с включен монтаж, циклене, лакиране, лак и доставка с
Цената на Ламинат


Масивен паркет от Бук
Качество - Рустик 18/50/250
+
Монтаж (редене)
+
Циклене с включени шкурки , Трикратно лакиране с включен лак "Селт" (гланц)
+
Междинно шлайфане
+
Безплатна доставка в рамките на гр. София
На цена от 36,90 лв. на кв/м

-3-

Циклене на паркет с включена шкурка + Фугиране с включена Италианска смола "Сирка" + Трикратно лакиране с включен Италиански полиуретанов двукомпонентен паркетен лак "Сирка" - висок клас - мат (Подходящ за натоварени жилищни помещения) + междинно шлайфане

- 15,00 лв. на кв/м.

Виж всички активни промоции...

 

 

Copyright 2013-2019 / Лак за паркет и мебели/ Цени паркет / Цени лакове / Цени шкурки / Циклене паркет / Стандарт Паркет